På torget bjuder vi in till gott sällskap och smakrika upplevelser i en avslappnad atmosfär. Vår meny präglas av det hållbara köket. Vi tar vara på så mycket som möjligt av råvarorna och låter säsongerna guida oss. Här bjuds på överraskande smakkombinationer och nytänkande matlagning – i kombination med ett vin- och dryckesutbud du inte vill missa.
11:00 – 13:30
Vi lagar varje dag en grönsaksbaserad rätt på ekologiska, närproducerade och egenodlade grönsaker där du dagligen kan välja till ett hållbart producerat protein. Maträtter som gör gott för både planeten och magen.
Dagens lunch inkl. sallad, bröd, kaffe och kaka, 130 kr
Lägg till dagens protein, 30 kr
Måndag 4/12
Don buri
Brown rice, tamago, rödkål och chilimajonnäs.
Tisdag 5/12
Mojos Canarios
Saltbakad potatis, broccoli och kikärtor.
Onsdag 6/12
Disco Cauliflower
Tabbouleh, harissa och granatäpple.
Torsdag 7/12
Potatiskaka
Brysselkål, krämigt ägg och senapssås.
Fredag 8/12
Arancini
Salsa marinara, parmesan och citronmajonnäs.
***
Tempurafriterade grönsaker och Gotthards chilimajonnäs, 320 kr.
Gochujangglaserad fläsksida, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål, koriander och pommes frites, 195 kr.
Gochujangglaserad tofu, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål, koriander och pommes frites, 185 kr.
Basilika och vanilj, 110 kr.
~~~
12:00 – 16:00
Lördagar gläntar vi på dörren till kväll och serverar lunch från delar av vår middagsmeny.
Salladskål och purjolöksmajonnäs.
Rostad potatis- och sakebuljong, bubu arare, syltad och stekt svamp.
Gotthards chilimajonnäs.
Fetaost, gochugaru och pumpakärnor.
Kålrabbi, äggulekräm, gräddvinägrett, buskkrasse och krispig potatis.
Syrat grönt.
Betor, fetaost, gochugaru och pumpakärnor.
Blåbär och brynt smör.
Betor, fetaost, gochugaru och pumpakärnor.
Svart vitlök
Tempurafriterade grönsaker och Gotthards chilimajonnäs.
Gochujangglaserad fläsksida, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål, koriander och
pommes frites.
Gochujangglaserad tofu, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål, koriander och
pommes frites.
Basilika och vanilj.
Glass på svart sesam, brownie, rostad majsgrädde, karamelliserade popcorn och syrlig majs.
Honung, rönnskott och chili.
Majsdashi, bonito, chili, vitlök och lime.
Bakad rotselleri, brynt smör, Svedjan rustik och höstärt.
Fetaost, gochugaru och valnötter.
Gotthards chilimajonnäs.
Ingrid Marie och Gotlandstryffel.
Kålrabbi, gräddvinägrett, buskkrasse och krispig potatis.
Gran, lingon och syltad svamp.
Fermenterad äggulekräm, vintergrönsaker och björk.
Välj din huvudråvara, komplettera med ett eller flera tillbehör för att göra det till en varmrätt.
3 x peppar.
Brynt saffranssmör, havtorn och sichuanmarinerade russin.
Äpple och ingefära.
Svarta vinbär och kaffe.
Svart vitlök.
Honung, rönnskott och chili.
Ingrid Marie och Gotlandstryffel.
Fetaost, gochugaru och valnötter.
Gotthards chilimajonnäs.
Vit miso, kanel och kardemumma.
Rostad risglass, kojikaramell och citrusfiléer.
Krämig choklad, körsbärssorbet och spritiga körsbär.
Pommes frites och grönsaker.
Pommes frites och grönsaker.
Halva rätter – och halva priset – på ordinarie meny.
På söndagar serverar vi en något mindre meny med våra utvalda favoriter.
Majsdashi, bonito, chili, vitlök och lime.
Bakad rotselleri, brynt smör, Svedjan rustik och höstärt.
Honung, rönnskott och chili.
Fetaost, gochugaru och valnötter.
Kålrabbi, gräddvinägrett, buskkrasse och krispig potatis.
Peppar x 3.
Pumpa x 4, honung, rönnskott och chili.
Brynt saffranssmör, havtorn och sichuanmarinerade russin.
Betor, fetaost, gochugaru och valnötter.
Svarta vinbär och kaffe
Pumpa x 4, honung, rönnskott och chili.
Gochujangglaserad fläsksida, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål, koriander
och pommes frites.
Gochujangglaserad tofu, Gotthards
chilimajonnäs, syrlig kål, koriander
och pommes frites.
Vit miso, kanel och kardemumma.
Krämig choklad, körsbärssorbet och spritiga körsbär.