På torget bjuder vi in till gott sällskap och smakrika upplevelser i en avslappnad atmosfär. Vår meny präglas av det hållbara köket. Vi tar vara på så mycket som möjligt av råvarorna och låter säsongerna guida oss. Här bjuds på överraskande smakkombinationer och nytänkande matlagning – i kombination med ett vin- och dryckesutbud du inte vill missa.
Lunch serveras vardagar, måndag-fredag 11:00-13:30
Lördagar gläntar vi på dörren till kväll och serverar lunch från delar av vår middagsmeny.
Lördagslunch serveras 12:00-16:00.
Vi lagar varje dag en grönsaksbaserad rätt på ekologiska, närproducerade och egenodlade grönsaker där du dagligen kan välja till ett hållbart producerat protein. Maträtter som gör gott för både planeten och magen.
Vit sparrisvelouté, 64º ägg, rostad potatis, övervintrade jordärtskockor från Älvåkern, grönkål och kapris
130 kr
Välj till dagens protein 30 kr
Lax
eller
Fläsksida
Svart vitlök.
Tempurafriterade grönsaker och chilimajonnäs.
Friterad kycklinglårfilé, kimchisallad, chilimajonnäs, koriander och pommes frites.
Friterad ricefritter, Fior di latte, kimchisallad, chilimajonnäs,
krispig gråärta, koriander och pommes frites.
Lördagslunch serveras 12:00-16:00.
Gotthards chilimajonnäs.
Stracciatella, ramslöksbär, fisksås på siklöja och krispig nori.
Jalapeño, vitlökssmör, lime och katsuobushi.
Yuzusyrad grädde, stenbitsrom och friterad sockertång.
Sojapicklad aubergine.
Sotad spetskål, chiliolja, koriandersalsa, yoghurt och mandlar.
Fermenterad honung och miso.
Purjolök x 3, potatis x 3, Sake och vit miso.
Gröna enbär och tjärsirap.
Bakade morötter, XO-sås på pumpakärnor och puffat ris.
Friterad kycklinglårfilé, kimchisallad, chilimajonnäs, koriander och pommes frites.
Friterad ricefritter, Fior di latte, kimchisallad, chilimajonnäs, krispig gråärta, koriander och pommes frites.
Fänkålssherbert, chokladkräm, inkokt fänkål
och bovete.
Kaffe, citrongräs och kokos.
Middag serveras måndag-torsdag från kl. 17.00.
Fredag-söndag öppnar vi upp kvällsmenyn redan kl. 16.00.
Yuzusyrad grädde, stenbitsrom och friterad sockertång.
Tofukräm och togarashi.
Chiliolja, koriandersalsa, yoghurt och mandlar.
Purjolök x 3, potatis x 3, Sake och vit miso.
Sotad gurka, vit soja och frusen jalapeño.
Jalapeño, vitlökssmör, lime och katsuobushi.
XO-sås på pumpakärnor och puffat ris.
Stracciatella, ramslöksbär, fisksås på siklöja och krispig nori.
Välj din huvudråvara, komplettera med ett eller flera tillbehör för att göra det till en varmrätt.
Sojapicklad aubergine.
Fermenterad honung och miso.
Gröna enbär och tjärsirap.
Svart vitlök.
Välj tillbehör bland våra mindre rätter, vi rekommenderar:
Purjolök x 3, potatis x 3, Sake och vit miso.
XO-sås på pumpakärnor och puffat ris.
Tofukräm och togarashi.
Chiliolja, koriandersalsa, yoghurt och mandlar.
Gotthards chilimajonnäs.
Friterad kycklinglårfilé, kimchisallad, chilimajonnäs, koriander och pommes frites.
Friterad ricefritter, Fior di latte, kimchisallad, chilimajonnäs, krispig gråärta, koriander och pommes frites.
Fänkålssherbert, chokladkräm, inkokt fänkål
och bovete.
Maltglass, smördeg och svensk gråärta.
Kaffe, citrongräs och kokos.
Kvällens smak.
Halva rätter – och halva priset – på ordinarie meny.
På söndagar serverar vi en något mindre meny med våra utvalda favoriter.
Gotthards chilimajonnäs.
Stracciatella, ramslöksbär, fisksås på siklöja och krispig nori.
Jalapeño, vitlökssmör, lime och katsuobushi.
Yuzusyrad grädde, stenbitsrom och friterad sockertång.
Sojapicklad aubergine.
Sotad spetskål, chiliolja, koriandersalsa, yoghurt och mandlar.
Fermenterad honung och miso.
Purjolök x 3, potatis x 3, Sake och vit miso.
Gröna enbär och tjärsirap.
Bakade morötter, XO-sås på pumpakärnor och puffat ris.
Friterad kycklinglårfilé, kimchisallad, chilimajonnäs, koriander och pommes frites.
Friterad ricefritter, Fior di latte, kimchisallad, chilimajonnäs, krispig gråärta, koriander och pommes frites.
Fänkålssherbert, chokladkräm, inkokt fänkål och bovete.
Kaffe, citrongräs och kokos.
Halva rätter – och halva priset – på ordinarie meny.