På torget bjuder vi in till gott sällskap och smakrika upplevelser i en avslappnad atmosfär. Vår meny präglas av det hållbara köket. Vi tar vara på så mycket som möjligt av råvarorna och låter säsongerna guida oss. Här bjuds på överraskande smakkombinationer och nytänkande matlagning – i kombination med ett vin- och dryckesutbud du inte vill missa.
Lunch serveras vardagar, måndag-fredag 11:00-13:30
Lördagar gläntar vi på dörren till kväll och serverar lunch från delar av vår middagsmeny. Lördagslunch serveras 12:00-16:00.
Tillsammans med Martin & Servera har vi tagit fram ett koncept för minskat matsvinn som vi kallar #svinngott. Genom våra svinnluncher blir grönsaker som annars skulle slängas räddade och tillagade till rätter som gör gott för både planeten och magen.
Dagens lunch Torsdag 22 april
King oyster confiterad i bryntsmör, 130kr.
Klimp smaksatt med boxholms kryddost, krämig ramslöksbuljong & stekt lök. #svinngott
Rimmad sej, 140kr
Potatis, bakad fänkål, pepparrot, dill, rädisa och brynt misosmör.
Räksallad, 145kr
Handskalade räkor, blandsallad, potatis, kokt ägg och citronaioli.
Misohollandaise.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Ponzumarinerade tomater och koriander.
Svartrot, kavring- och persiljekräm, groddad höstärt och fatlagrad ärtsoja.
Chili, lime och koriander.
I samarbete med Kulturbageriet serverar vi surdegspizza,
bakad med oerhörd kärlek till såväl deg som topping.
San Marzano-tomater, stracciatella från Frägsta mejeri, vitlök och oregano.
San Marzano-tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri, grönkål och tryffelsalami från familjen Hansen.
Bianco med Fiore di latte från Frägsta mejeri, vintersallad, päron, fermenterad honung, hasselnötter och Påverås blå.
San Marzano tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri, lamm från Västra Selet, sumaklök, örter och labnehbollar.
Vit miso.
Middag serveras måndag-torsdag från kl. 17.00.
Fredag-söndag öppnar vi upp kvällsmenyn redan kl. 16.00.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Rökt äggula, krispig rotselleri, pumpakärnor och Svedjans gårdsost.
Svartrot, kavring- och persiljekräm, groddad höstärt och fatlagrad ärtsoja.
Luftig misohollandaise.
Pumpa från Älvåkern, mandel, mandelolja och grillad grädde.
Chili, lime och koriander.
Krispiga jordärtskockor, mandelmjölk, rybsolja och shiso.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Friterad. Karamelliserad yoghurt och torkad kimchi.
Yoghurt, harissa, yuzu och koriander.
Välj din huvudråvara, komplettera med ett eller flera tillbehör
för att göra det till en varmrätt.
Svart vitlök.
Fermenterad vitlökshonung och havtorn.
Sesamdressing.
Rökt märgsmör.
Luftig misohollandaise.
Rostad vitlöks- och chilimajonnäs.
Yoghurt, harissa, yuzu och koriander.
Vit miso.
Jordärtskocksglass, bovetegrädde, puffat ris och karamelliserat bovete.
Solroskärnor, krämig choklad och krispig choklad.
Halva rätter – och halva priset – på ordinarie meny.
Nu erbjuder vi take away!
Om du inte vill eller kan njuta av den goda maten i vår restaurang,
erbjuder vi nu avhämtning av delar av vår á la carte och pizzameny.
Ring eller maila in din beställning till oss på
090-690 33 00 alt. info@gotthardskrog.se.
Vi erbjuder take away pizza fredag och lördag,
övriga rätter måndag-söndag.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Svart vitlök.
Serveras med grönsak tempura samt rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Karamelliserade hasselnötter.
Svart vitlök, gurka, färskost och shiso
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Svart vitlök samt ett valfritt tillbehör, se tillbehörsmenyn nedan.
Fermenterad vitlökshonung och havtorn samt ett valfritt tillbehör,
se tillbehörsmenyn nedan.
Sesamdressing samt ett valfritt tillbehör, se tillbehörsmenyn nedan.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Yoghurt, harissa, yuzu och koriander.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Karamelliserade hasselnötter.
Gäller endast fredag och lördag.
San Marzano-tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri och basilika.
San Marzano-tomater, stracciatella från Frägsta mejeri, vitlök och oregano.
San Marzano-tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri, grönkål
och tryffelsalami från familjen Hansen.
Bianco med Fiore di latte från Frägsta mejeri, vintersallad, päron, fermenterad honung, hasselnötter och Påverås blå.
San Marzano tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri,
lamm från Västra Selet, sumaklök, örter och labnehbollar.