Lägg in din mailadress så får du lite skön info om framtida konceptmiddagar och gästspel.
På torget bjuder vi in till gott sällskap och smakrika upplevelser i en avslappnad atmosfär. Vår meny präglas av det hållbara köket. Vi tar vara på så mycket som möjligt av råvarorna och låter säsongerna guida oss. Här bjuds på överraskande smakkombinationer och nytänkande matlagning – i kombination med ett vin- och dryckesutbud du inte vill missa.
11:00 – 13:30
Vi lagar varje dag en grönsaksbaserad rätt på ekologiska, närproducerade och egenodlade grönsaker där du dagligen kan välja till ett hållbart producerat protein. Maträtter som gör gott för både planeten och magen.
Dagens lunch inkl. sallad, bröd, kaffe och kaka, 140 kr
Lägg till dagens protein, 35 kr
Måndag 29/4
Friterad polenta
Caponata, getost och friterade kikärtor
Tisdag 30/4
Saltbakad rotselleri
Vita bönor, kryddrostad morot, och ramslöksvelouté.
Onsdag 1/5
Stängt!
Torsdag 2/5
Gnocchi alfredo
Smörstekt champinjon, broccoli och parmesan.
Fredag 3/5
Rödbetstartar
Dijonmajonnäs, friterad kapris, parmesan och pommes frites.
***
Tempurafriterade grönsaker och Gotthards chilimajonnäs, 320 kr
Gochujangglaserad fläsksida, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål,
koriander och pommes frites, 195 kr
Gochujangglaserad tofu, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål,
koriander och pommes frites, 185 kr
Citron och fänkål, 110 kr
~~~
12:00 – 16:00
Lördagar gläntar vi på dörren till kväll och serverar lunch från delar av vår middagsmeny.
Liura ärtsoja, espelettepeppar och nori.
Bakad rotselleri, brynt smör, Svedjan rustik och höstärt.
Koriandersalsa, harissa, yoghurt och rostade mandlar.
Mjölksyrade grönsaker hot and sour.
Nötinnanlår från Strömdahla, krispig jordärtskocka,
persiljeemulsion och ramslökskapris.
Äpple och fermenterad kampotpeppar.
Spetskål, koriandersalsa, harissa, yoghurt och rostade mandlar.
Brynt smör, honung och havtorn.
Spetskål, koriandersalsa, harissa, yoghurt och rostade mandlar.
Svarta vinbär och kaffe.
Hörökt potatis, skummig sockertång och dragon.
Gochujangglaserad fläsksida, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål, koriander och
pommes frites.
Gochujangglaserad tofu, Gotthards chilimajonnäs, syrlig kål, koriander och
pommes frites.
Citron och fänkål.
Glass på rostade solrosfrön, pumpakaka och misokola.
Liura ärtsoja, espelettepeppar och nori.
Mjölksyrade grönsaker hot and sour.
Brynt smör, Svedjan rustik, svenska gråärtor och jalapeño.
Koriandersalsa, harissa, yoghurt och mandlar.
Stenbitsrom, syrad grädde, havssallat och vårgrönt.
Gotthards chilimajonnäs.
Skummig sockertång och dragon.
XO-sås på pumpakärnor, puffat ris och koriander.
Nötinnanlår från Strömdahla, krispig jordärtskocka, persiljeemulsion och ramslökskapris.
Leekchi, vit soja, sesamchips och grillad yuzumajonnäs.
Välj din huvudråvara, komplettera med ett eller flera tillbehör för att göra det till en varmrätt.
Äpple och fermenterad kampotpeppar.
Potatis- och ramslöksbuljong.
Svarta vinbär och kaffe.
Svart vitlök.
XO-sås på pumpakärnor, puffat ris och koriander.
Skummig sockertång och dragon.
Koriandersalsa, harissa, yoghurt och mandlar.
Gotthards chilimajonnäs.
Citron och fänkål.
Inkokt rabarber, flädersherbert, sockerkaka och chantilly.
Kokossorbet, bränd honung och umeshurussin.
Pommes frites och grönsaker.
Pommes frites och grönsaker.
Halva rätter – och halva priset – på ordinarie meny.
På söndagar serverar vi en något mindre meny med våra utvalda favoriter.
Liura, ärtsoja, espelettepeppar och nori.
Brynt smör, Svedjan rustik, svenska gråärtor och jalapeño.
Koriandersalsa, harissa, yoghurt och rostade mandlar.
Stenbitsrom, syrad grädde, havssallat och vårgrönt.
Nötinnanlår från Strömdahla, krispig jordärtskocka,
persiljeemulsion och ramslökskapris.
Äpple och fermenterad kampotpeppar.
Morötter, XO-sås på pumpakärnor, puffat ris och koriander.
Potatis- och ramslöksbuljong.
Hörökt potatis, skummig sockertång och dragon.
Svarta vinbär och kaffe.
Morötter, XO-sås på pumpakärnor, puffat ris och koriander.
Fläskkotlett från Järvtjärn, tonkatsusås, strimlad kål, Gotthards chilimajonnäs och pommes frites.
Tonkatsusås, strimlad kål,
Gotthards chilimajonnäs och pommes frites.
Citron och fänkål.
Inkokt rabarber, flädersherbert, sockerkaka och chantilly.