På torget bjuder vi in till gott sällskap och smakrika upplevelser i en avslappnad atmosfär. Vår meny präglas av det hållbara köket. Vi tar vara på så mycket som möjligt av råvarorna och låter säsongerna guida oss. Här bjuds på överraskande smakkombinationer och nytänkande matlagning – i kombination med ett vin- och dryckesutbud du inte vill missa.
Lunch serveras vardagar, måndag-fredag 11:00-13:30
Lördagar gläntar vi på dörren till kväll och serverar lunch från delar av vår middagsmeny. Lördagslunch serveras 12:00-16:00.
Tillsammans med Martin & Servera har vi tagit fram ett koncept för minskat matsvinn som vi kallar #svinngott. Genom våra svinnluncher blir grönsaker som annars skulle slängas räddade och tillagade till rätter som gör gott för både planeten och magen.
Dagens lunch fredag 15 januari
Rödbetstartar
Ljummen potatissallad, pecorino, syrad lök & ägg 63°. 130kr
Krispig grissida
Ris, salladslök, kålrabbi, fänkål samt miso- och gochujangmajonnäs. 140kr
Räksallad
Handskalade räkor, bladsallad, potatis, kokt ägg och citronaiolo. 145kr
Misohollandaise.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Ponzumarinerade tomater och koriander.
Svart vitlök, gurka, färskost och shiso.
Chili, lime och koriander.
I samarbete med Kulturbageriet serverar vi surdegspizza,
bakad med oerhörd kärlek till såväl deg som topping.
San Marzano-tomater, stracciatella från Frägsta mejeri, vitlök och oregano.
San Marzano-tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri, grönkål och tryffelsalami från familjen Hansen.
Bianco med jordärtskocka, fermenterad vitlökshonung, Fiore di latte från Frägsta mejeri och Bredsjö pecorino.
Bianco med karamelliserad lök, Fiore di latte från Frägsta mejeri, gruyère, pärllök, körvel, ägg och Stöcksjöbacon.
Vit miso.
Middag serveras måndag-söndag från kl. 17.00.
Fredagar och lördagar öppnar vi upp kvällsmenyn redan kl. 16.00
och söndagar är vi redo från kl. 15.00.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Rökt äggula, krispig rotselleri, pumpakärnor och Svedjans gårdsost.
Svart vitlök, gurka,
färskost och shiso.
Luftig misohollandaise.
Ponzumarinerade tomater och koriander.
Chili, lime och koriander.
Löjrom från Junkön, syrad grädde och svensk ärtsoja.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Gotthards tosazu.
Yoghurt, harissa, yuzu och koriander.
Välj din huvudråvara, komplettera med ett eller flera tillbehör
för att göra det till en varmrätt.
Svart vitlök.
Gochugaru, brynt smör och yuzu.
Sesamdressing.
Rökt märgsmör.
Luftig misohollandaise.
Rostad vitlöks- och chilimajonnäs.
Gotthards tosazu.
Yoghurt, harissa, yuzu och koriander.
Vit miso.
Jordärtskocksglass, bovetegrädde, puffat ris och karamelliserat bovete.
Bränd höglass, chokladkräm, lingon och hasselnötter.
Halva rätter – och halva priset – på ordinarie meny.
Nu erbjuder vi take away!
Om du inte vill eller kan njuta av den goda maten i vår restaurang,
erbjuder vi nu avhämtning av delar av vår á la carte och pizzameny.
Ring eller maila in din beställning till oss på
090-690 33 00 alt. info@gotthardskrog.se.
Vi erbjuder take away pizza fredag och lördag,
övriga rätter måndag-söndag.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Svart vitlök.
Serveras med grönsak tempura samt rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Karamelliserade hasselnötter.
Svart vitlök, gurka, färskost och shiso
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Gotthards tosazu.
Svart vitlök samt ett valfritt tillbehör, se tillbehörsmenyn nedan.
Gochugaru, brynt smör och yuzu samt ett valfritt tillbehör, se tillbehörsmenyn nedan.
Sesamdressing samt ett valfritt tillbehör, se tillbehörsmenyn nedan.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Yoghurt, harissa, yuzu och koriander.
Gotthards tosazu.
Rostad vitlök- och chilimajonnäs.
Karamelliserade hasselnötter.
Gäller endast fredag-söndag.
San Marzano-tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri och basilika.
San Marzano-tomater, stracciatella från Frägsta mejeri, vitlök och oregano.
San Marzano-tomater, Fiore di latte från Frägsta mejeri, grönkål och tryffelsalami från familjen Hansen.
Bianco med jordärtskocka, fermenterad vitlökshonung, Fiore di latte från Frägsta mejeri och Bredsjö Pecorino.
Bianco med karamelliserad lök, Fiore di latte från Frägsta mejeri,
Gruyère, pärllök, körvel, ägg och Stöcksjöbacon.