På torget bjuder vi in till gott sällskap och smakrika upplevelser i en avslappnad atmosfär. Vår meny präglas av det hållbara köket. Vi tar vara på så mycket som möjligt av råvarorna och låter säsongerna guida oss. Här bjuds på överraskande smakkombinationer och nytänkande matlagning – i kombination med ett vin- och dryckesutbud du inte vill missa.
Lunch serveras vardagar, måndag-fredag 11:00-13:30
Lördagar gläntar vi på dörren till kväll och serverar lunch från delar av vår middagsmeny.
Lördagslunch serveras 12:00-16:00.
Vi lagar varje dag en grönsaksbaserad rätt på ekologiska, närproducerade och egenodlade grönsaker där du dagligen kan välja till ett hållbart producerat protein. Maträtter som gör gott för både planeten och magen.
Måndag
Ramen
Krämig misobuljong, krämigt ägg, böngroddar och pakchoi.
Tisdag
Saltbakad rotselleri
Vita bönor, kryddrostad morot och ramlöksvelouté.
Onsdag
Tabbouleh
Kryddrostad blomkål, dukkah och granatäpple.
Torsdag
Gnocchi alfredo
Smörstekt champinjon, broccoli och parmesan.
Fredag:
Rödbetstartar
Dijonmajonnäs, friterad kapris, parmesan och pommes frites.
Långa eller Vildsvin
Tempurafriterade grönsaker och Gotthards chilimajonnäs.
Långbakad karré, yuzusyrade grönsaker, Gotthards chilimajonnäs,
koriander och pommes frites.
Friterad tofu, yuzusyrade grönsaker, Gotthards chilimajonnäs,
koriander och pommes frites.
Kaffe och Disaronno.
Lunchen serveras 12:00-16:00
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt, koriander och mandel.
Rotsellerinudlar, enoki, chili och furikake.
Fjällfil.
Rostad höbuljong, lime, tång och vitlök.
Purjolök, miso och vild svartpeppar.
Goma dare och krispig potatis.
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt, koriander och mandel.
Grön fjällkvannecurry.
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt, koriander och mandel.
Sichuanglaze.
Pumpa från Västerhiske, vit miso och soja.
Långbakad karré, yuzusyrade grönsaker,
Gotthards chilimajonnäs,
koriander och pommes frites.
Friterad tofu, yuzusyrade grönsaker,
Gotthards chilimajonnäs,
koriander och pommes frites.
Kaffe och Disaronno.
Karamelliserad misoglass, vallmokaka, mandel och sockertång.
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt, koriander och mandel.
Fjällfil.
Rotsellerinudlar, enoki, chili och furikake.
Ginger scallion, ramslök, nässlor och gulärta.
Hörökt potatis, alger och skummigt citrongräs.
Rostad höbuljong, lime, tång och vitlök.
Purjolök, miso och vild svartpeppar.
Gotthards chilimajonnäs.
Stenbitsrom, vårgrönt, äggulekräm och liura.
Välj din huvudråvara, komplettera med ett eller flera tillbehör för att göra det till en varmrätt.
Goma dare och krispig potatis.
Grön fjällkvannecurry.
Sichuanglaze.
Svart vitlök.
Hörökt potatis, alger och skummigt citrongräs.
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt, koriander och mandel.
Ginger scallion, ramslök, nässlor och gulärta.
Gotthards chilimajonnäs.
Långbakad karré, yuzusyrade grönsaker, Gotthards chilimajonnäs, koriander och pommes frites.
Friterad tofu, yuzusyrade grönsaker, Gotthards chilimajonnäs, koriander och pommes frites.
Kaffe och Disaronno.
Karamelliserad misoglass, vallmokaka, mandel och sockertång.
Chokladsorbet, havtorn x 4, romdränkt sockerkaka och solroskrokant.
Pommes frites och grönsaker.
Pommes frites och grönsaker.
Halva rätter – och halva priset – på ordinarie meny.
På söndagar serverar vi en något mindre meny med våra utvalda favoriter.
Rotsellerinudlar, enoki, chili och furikake.
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt,
koriander och mandel.
Fjällfil.
Rostad höbuljong, lime, tång och vitlök.
Purjolök, miso och vild svartpepppar.
Goma dare och krispig potatis.
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt, koriander och mandel.
Grön fjällkvannecurry.
Sotad spetskål, gochujang, rostad vitlöksyoghurt, koriander och mandel.
Sichuanglaze.
Primörmorötter, ginger scallion, ramslök, nässlor och gulärta.
Långbakad karré, yuzusyrade grönsaker,
Gotthards chilimajonnäs,
koriander och pommes frites.
Friterad tofu, yuzusyrade grönsaker,
Gotthards chilimajonnäs,
koriander och pommes frites.
Kaffe och Disaronno.
Karamelliserad misoglass, vallmokaka, mandel och sockertång.