Om Gotthards krog

Källarmästare Gotthard Zetterbergs lade på 1800-talet grunden till den praktfulla mötesplats som i dag huserar på Storgatan 46 i Umeå. Du kan fortfarande skönja Gotthards ande hos oss, minnen från hans många resor och äventyr går igen i mat, dryck och inredning. I dag står vi för en modern gastronomi där lokala råvaror och nytänkande förädling står i fokus. Vi vill bidra till en hållbar framtid och till smakupplevelser som dröjer sig kvar.

Gotthard Zetterberg finns inte med oss längre, men genom köksmästare Olof Håsteen och restaurangchef Lison Westermark med personal förvaltas hans arv i en modern och hållbar tappning.

Hållbarhet en självklarhet

De flesta råvarorna kommer från vår egna grönsaksodling, som vi driver tillsammans med Brandts handelsträdgård. Under långa stunder på året är vi i stort sett självförsörjande. Här odlar vi allt från sallad till rotsaker, med skörd långt in på året. Visste du till exempel att rotselleri kan skördas så sent som i december?

I samarbete med Martin & Servera tar vi dessutom vara på råvaror som annars skulle ha kastats och serverar dem bland annat som lunch. Vi kallar konceptet för #Svinngott och under samarbetets första år räddades drygt 10 ton frukt och grönt från att slängas.

Gotthards krog är tvåstjärnigt Krav-certifierat och Kran-märkt. Det innebär att minst 50 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedlen består av Krav-märkta produkter och att du här alltid serveras lokalt kranvatten av bästa sort.

En treenighet av mat- och dryckesupplevelser i världsklass

Gotthards krog består av de tre enheterna Torget, Matsalen och Baren. Torget, vårt öppna restaurangtorg, fylls dagligen av liv och rörelse, där du spontant kan komma förbi för en bit mat eller en stunds paus med svalkande dryck. I matsalen spetsar vi till det och bjuder upp till mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga. Vår bar står öppen för en avslappnad kväll med vännerna eller botaniserande bland spännande smaker i flytande form.

Följ oss på Instagram