Aktuellt på Gotthards

Torget

BioVino

25 april

Torsdagens BioVino med filmen: En doft av kärlek POT – AU – FEU.
 
Folkets Bio skriver:
1885. Den makalösa kocken Eugenie har arbetat för den berömda gourmeten Dodin under de senaste 20 åren. Allt eftersom tiden går förvandlades gastronomin och den ömsesidiga beundran till ett romantiskt förhållande. Deras romans ger upphov till alltmer enastående rätter, den ena läckrare än den andra, som imponeras av världens mest framstående kockar. Men Eugenie älskar sin frihet och har aldrig velat gifta sig med Dodin. Så han bestämmer sig för att göra något som han aldrig tidigare har gjort: Att laga mat åt henne.
Pierre Gagnaire, en av Frankrikes ledande och mest kända mästerkockar med 14 Michelinstjärnor och utsedd till världens bästa kock, var kulinarisk chef under inspelningen.

Torget

Fredagstorget

AW alla fredagar med schyssta erbjudanden!
Drop in mellan 16-19, Dj och och skön stämning!
 
 
 

Torget

Heartbeats

Gotthards och musikklubben Heartbeats välkomnar er in på inomhustorget i väven!
7/2 Frida Selander
29/2 (obs, torsdag) Kristian Anttila
3/4 Jonas Bergsten
8/5 Vilma Flood

Matsalen

Det Stora Blå

Dom kalla vintermånaderna i Skandinavien är högsäsong för havets läckerheter och ingen annan gång på året håller råvarorna denna superkvalitet. Ett riktigt djupdyk i havets råvaror där du får chansen att äta det allra bästa som finns att tillgå ifrån havets skafferi. Total urladdning med det fetaste Umeå har skådat i skaldjursväg.
Matmeny 1295kr
Datum: 26-27 april

Middag i Växthuset

Middagen gör avstamp i våra egna grönsaker hos familjen Brandts på Västerhiske och råvarorna skördas bara minuter innan middagen och tillagas omsorgsfullt med gamla och moderna tekniker i ett helt analogt och vedeldat kök för att sätta den rätta tonen på middagen och skapa något unikt!
Matmeny 1750kr
Datum: 15, 16, 17 augusti, 22, 23, 24 augusti

Matsalen

Skog och Mark

Höstkylan är här, bössan är laddad och skogens skafferi svämmar över av godsaker. Vi har smugit tillbaka in i vår fantastiska matsal där detta arrangemang kommer bli en tydlig hyllning till det vilda köket med en total urladdning och en middagsupplevelse sprängfylld av skogens smaker.
Matmeny 1295kr
Datum: 25-26/10

Matsalen

Vinprovning – Bordeaux

15 maj

För den vinintresserade börjar vi nu med vinprovningar utifrån ett visst tema. Det kan vara ett land, region eller druva. Falcon Crest eller Madonna. Mat och vin i kombination. Ja ni fattar. Vi provar och pratar vin!
Först ut är Bordeaux. Denna klassiska vinregion som alla hört talas om. Vissa kanske är helt frälsta. Andra kanske tycker att Bordeaux är lite mossigt och står för en gammal stil. Vi på Gotthards krog tycker Bordeaux är en väldigt spännande region som erbjuder så mycket mer än exklusiva dyra viner. De mindre vinhusen står för något nytt och driver utvecklingen framåt med både vita och röda viner. Även mousserande. Spännande tycker vi! Vi provar 6 viner med lite tilltugg.
Vinprovning: 650 kr
Datum: 15 maj
Åldersgräns: 18 år

Matsalen

Vinprovning – sommarviner

12 juni

Sommaren kommer. Vi lovar det. Sedan är frågan vilket väder det blir. Det kan vi inte lova. Oavsett detta kommer middagar och tillfällen för att se nära och kära. Vad passar då att dricka till dessa tillfällen? Vi gör en djupdykning bland Gotthards sommarfavoriter. Viner till sommarens lata dagar. Lunch med familjen. Festen med grannarna. Middag för två i midnatts-solen. Sommarviner helt enkelt. Vi provar 6 viner med lite tilltugg.
Vinprovning: 650 kr
Datum: 12 juni
Åldersgräns: 18 år

Följ oss på Instagram