Lägg in din mailadress så får du lite skön info om framtida konceptmiddagar, vinprovningar och gästspel.
Fyra säsonger – fyra olika menyer
Fem serveringar: 750 kr
Dryckespaket: Vinpaket 550 kr, alkoholfritt paket 300 kr
Sju serveringar: 950 kr
Dryckespaket: Vinpaket 750 kr, alkoholfritt paket 500 kr
5 september startar säsong tre, Odlat och Skördat.
Tillsammans skapas något alldeles unikt.
Denna matsalssäsong toppar vi med en kavalkad av de bästa och mest lysande rätterna som vi någonsin serverat på Växthusmiddagarna genom åren. Kalla det en Best Of om du vill…
Fem serveringar: 750 kr
Vinpaket 550 kr, alkoholfritt paket 300 kr
Ett urval av nyskördat och förädlat från odlingen hos Brandts på Västerhiske. Varför göra det svårt när råvaran är perfekt redan från början, var tanken med denna snacksservering från 2023.
Den här råvaran gillar vi verkligen att jobba med, hållbart odlad i bassänger på land med en nästan oöverträffad textur. Vår absoluta favoritservering kommer med solmogna tomater som aldrig varit nära ett kylskåp och libbsticka. Serverades på växthusmiddagen år 2022.
Den absolut mest uppskattade rätten genom alla tider i växthuset. Första gången den serverades var sommaren 2021 men den har även dykt upp på senare års middagar.
Biff med bea på anabola med nyskördade kolbakade lökar blev den absolut största publikfavoriten från förra årets middagar på Västerhiske.
Desserten från årets växthusmiddag är en flirt med en klassisk caprese och bara för att skoja till det lite så avslutar vi med något som man traditionellt startar sin middag med i dessertform.
Sju serveringar: 950 kr
Vinpaket 750 kr, alkoholfritt paket 500 kr
Ett urval av nyskördat och förädlat från odlingen hos Brandts på Västerhiske. Varför göra det svårt när råvaran är perfekt redan från början, var tanken med denna snacksservering från 2023.
En tidig klassiker från år 2019 men bara görbar i augusti under perfekta majssäsongen så nu när den flyttats till september kommer den bli en lysande stjärna när majsen hunnit bli fullproppad med soltimmar.
Den här råvaran gillar vi verkligen att jobba med, hållbart odlad i bassänger på land med en nästan oöverträffad textur. Vår absoluta favoritservering kommer med solmogna tomater som aldrig varit nära ett kylskåp och libbsticka. Serverades på växthusmiddagen år 2022.
Den absolut mest uppskattade rätten genom alla tider i växthuset. Första gången den serverades var sommaren 2021 men den har även dykt upp på senare års middagar.
Biff med bea på anabola med nyskördade kolbakade lökar blev den absolut största publikfavoriten från förra årets middagar på Västerhiske.
Det fulaste och det finaste i en och samma tallrik är ett arbetssätt vi använde oss av runt desserten 2020 och sedan den dagen gör vi återkommande en sorbet på överblommade örter och allt grönt och klorofyllit som trimmats bort i köket vid förberedelserna.
Desserten från årets växthusmiddag är en flirt med en klassisk caprese och bara för att skoja till det lite så avslutar vi med något som man traditionellt startar sin middag med i dessertform.
Valet av meny med fem eller sju serveringar görs på plats
Noga utvalda råvaror har huvudrollen i vår meny vilket innebär att vi inte kommer att kunna erbjuda alternativa menyer.
Vårt fleråriga projekt med tematiska middagar har lärt oss att köket är en plats för experiment och fördjupning. En plats där vi kan förvandla idéer till verklighet. Nu har vi destillerat den resan till fyra säsonger. Var och en med sin egen identitet, inspirerad av naturen, traditionerna och de människor vi arbetar med. Från våra odlare och fiskare till våra jägare och bönder. Varje samarbete är en del av den berättelse vi nu vill dela med dig.
Det Stora Blå 14/2 – 29/3
Vi inleder vår nya matsalsresa med Det Stora Blå – en hyllning till havets rikedomar och den tid på året då skaldjur är som allra bäst. Menyn speglar en respekt för havets kretslopp och den unika smakrikedom som bara vinterhavet kan erbjuda. Rätterna är utformade med precision för att låta råvarorna tala för sig själva – kombinerat med subtila smaker från land och kust.
Utvalda fredagar och lördagar.
Övervintrat och Nyskördat 25/4 – 17/5
I denna säsong möts det robusta och det späda. De knapriga vintersötade rotsakerna som lagrats under jord till de allra första gröna skotten. De späda örterna som vågat sig upp genom den sista snön. Här får du uppleva en lekfull och frisk smakpalett som lyfter fram vårens energi och det förtrollande i det nyvakna livet. Välkommen att njuta av Övervintrat och Nyskördat – en säsong som för tankarna till jordens skafferi och de första, försiktiga tecknen på nytt liv.
Utvalda fredagar och lördagar.
Odlat och Skördat 5/9 – 27/9
Odlat och Skördat är en hyllning till samarbetet med familjen Brandt. Tillsammans har vi skapat en plats för hållbart och ekologiskt jordbruk – bara 2 km uppströms från restaurangen. Denna säsong bygger nästan uteslutande på det vi själva odlar. Från smakrika tomater, spröda sallader, till knubbiga rotfrukter och kryddiga örter. Varje grönsak har odlats och skördats med största omsorg för att ge dig det bästa av vad vår lilla jordlott har att erbjuda. Grönsakerna spelar huvudrollen, men vi kompletterar dem med noga utvalda animaliska inslag som lyfter varje rätt till nya höjder.
Utvalda fredagar och lördagar.
Boka
Naturliga köket 24/10 – 29/11
Här möter du smaker från det vilda. De norrländska skogarna med det lokalt jagade och fiskade. Vi går ut i skogen och samlar skatter som naturen själv erbjuder för att skapa en meny på råvaror som följer årstidens naturliga rytm. Vi tar dig med på en smakupplevelse som återspeglar den norrländska naturen, där elden, röken och de rustika smakerna spelar en central roll.
Utvalda fredagar och lördagar. Bokningen öppnar längre fram.
Boka
Fem Serveringar: 750 kr
Sju Serveringar: 950 kr
Dryckespaket 5 serveringar: Vinpaket 550 kr, alkoholfritt paket 300 kr
Dryckespaket 7 serveringar: Vinpaket 750 kr, alkoholfritt paket 500 kr
Noga utvalda råvaror har huvudrollen i våra avsmakningsmenyer och vi kommer inte kunna erbjuda alternativa menyer.
Valfri 2 rätters 395 kr (tillägg för entrecôte +65 kr)
Valfri 3 rätters 495 kr (tillägg för entrecôte +65 kr)
Äppelglace och gochugaru.
Ponzumarinerade tomater, rostad mandel och salladslök.
Med rostat vitlökssmör, mynta, basilika och lime.
Grillad citron, melon, jalapeño, gurka och mynta.
Råskuret nötinnanlår från Strömdahla, grillad grönsaksvinägrett,
parmesan, krispigt bröd och örter.
Caponata, örtig ricotta, zucchini, fänkål och citronette.
Sommarsallad, färskpotatis, morot, brynt smör
och björksavshollandaise.
Bakad och sotad färsk lök, färskpotatis och grillat pepparsmör.
Tempurafriterade grönsaker, brynt chilismör samt miso- och yuzumajonnäs.
Fläder och lime.
Färska bär, balsamico och sockerkaka.
Pommes frites och grönsaker.
Pommes frites och grönsaker.
Halva rätter och halva priset på ordinarie meny.