Lägg in din mailadress så får du lite skön info om framtida konceptmiddagar, vinprovningar och gästspel.
Fyra säsonger – fyra olika menyer
Fem serveringar: 750 kr
Dryckespaket: Vinpaket 550 kr, alkoholfritt paket 300 kr
Sju serveringar: 950 kr
Dryckespaket: Vinpaket 750 kr, alkoholfritt paket 500 kr
24 oktober startar säsong fyra, Skog och Mark – Det naturliga köket
Läs mer om Skog & Mark – Det Naturliga köket
Tillsammans skapas något alldeles unikt.
Säsongernas säsong för oss norrlänningar… Det bästa från skogens skafferi skapar med hjälp av glöd och rök en unik middagsupplevelse med viltplockat, nyskjutet och samlat.
Fem serveringar: 750 kr
Vinpaket 550 kr, alkoholfritt paket 300 kr
Små smakbitar med råvaror som fjällröding från Ältsvattnet, sikrom från Nisse i Obbola
samt tallbarr och hjortron från de västerbottniska skogarna.
Uråldrig samisk teknik med öring som läggs i stora trätunnor där de saltas och pressas.
Serveras med ett björk-te bryggt på gurkvatten.
Brynt smör som smaksatts med purpurgran, smörstekt rödgul trumpetsvamp plockad av Ulla,
serveras med variation på rotselleri från Västerhiske.
Fredriks utvalda älginnanlår och pumpa från egen odling tillagad “nose to tail” serveras med märgsky.
Sorbet på lingon och rödbeta serveras med en åkerbärscoulis samt ett snötäcke av fjällkoyoghurt.
Sju serveringar: 950 kr
Vinpaket 750 kr, alkoholfritt paket 500 kr
Små smakbitar med råvaror som fjällröding från Ältsvattnet, sikrom från Nisse i Obbola
samt tallbarr och hjortron från de västerbottniska skogarna.
Uråldrig samisk teknik med öring som läggs i stora trätunnor där de saltas och pressas.
Serveras med ett björk-te bryggt på gurkvatten.
Sotad vildandstartar rörd i urbränd stubbe, serveras med jordärtskocka och smak av gröna enbär.
Brynt smör som smaksatts med purpurgran, smörstekt rödgul trumpetsvamp plockad av Ulla,
serveras med variation på rotselleri från Västerhiske.
Fredriks utvalda älginnanlår och pumpa från egen odling tillagad “nose to tail” serveras med märgsky.
Ostservering i två temperaturer serveras med inkokta tallkottar.
Sorbet på lingon och rödbeta serveras med en åkerbärscoulis samt ett snötäcke av fjällkoyoghurt.
Valet av meny med fem eller sju serveringar görs på plats
Noga utvalda råvaror har huvudrollen i vår meny vilket innebär att vi inte kommer att kunna erbjuda alternativa menyer.
Vårt fleråriga projekt med tematiska middagar har lärt oss att köket är en plats för experiment och fördjupning. En plats där vi kan förvandla idéer till verklighet. Nu har vi destillerat den resan till fyra säsonger. Var och en med sin egen identitet, inspirerad av naturen, traditionerna och de människor vi arbetar med. Från våra odlare och fiskare till våra jägare och bönder. Varje samarbete är en del av den berättelse vi nu vill dela med dig.
Det Stora Blå 14/2 – 29/3
Vi inleder vår nya matsalsresa med Det Stora Blå – en hyllning till havets rikedomar och den tid på året då skaldjur är som allra bäst. Menyn speglar en respekt för havets kretslopp och den unika smakrikedom som bara vinterhavet kan erbjuda. Rätterna är utformade med precision för att låta råvarorna tala för sig själva – kombinerat med subtila smaker från land och kust.
Utvalda fredagar och lördagar.
Övervintrat och Nyskördat 25/4 – 17/5
I denna säsong möts det robusta och det späda. De knapriga vintersötade rotsakerna som lagrats under jord till de allra första gröna skotten. De späda örterna som vågat sig upp genom den sista snön. Här får du uppleva en lekfull och frisk smakpalett som lyfter fram vårens energi och det förtrollande i det nyvakna livet. Välkommen att njuta av Övervintrat och Nyskördat – en säsong som för tankarna till jordens skafferi och de första, försiktiga tecknen på nytt liv.
Utvalda fredagar och lördagar.
Odlat och Skördat 5/9 – 27/9
Odlat och Skördat är en hyllning till samarbetet med familjen Brandt. Tillsammans har vi skapat en plats för hållbart och ekologiskt jordbruk – bara 2 km uppströms från restaurangen. Denna säsong bygger nästan uteslutande på det vi själva odlar. Från smakrika tomater, spröda sallader, till knubbiga rotfrukter och kryddiga örter. Varje grönsak har odlats och skördats med största omsorg för att ge dig det bästa av vad vår lilla jordlott har att erbjuda. Grönsakerna spelar huvudrollen, men vi kompletterar dem med noga utvalda animaliska inslag som lyfter varje rätt till nya höjder.
Utvalda fredagar och lördagar.
Skog och Mark – Det naturliga köket 24/10 – 29/11
Här möter du smaker från det vilda från skog och mark. De norrländska skogarna med det lokalt jagade och fiskade. Vi går ut i skogen och samlar skatter som naturen själv erbjuder för att skapa en meny på råvaror som följer årstidens naturliga rytm. Vi tar dig med på en smakupplevelse som återspeglar den norrländska naturen, där elden, röken och de rustika smakerna spelar en central roll.
Utvalda fredagar och lördagar.
Boka
Fem Serveringar: 750 kr
Sju Serveringar: 950 kr
Dryckespaket 5 serveringar: Vinpaket 550 kr, alkoholfritt paket 300 kr
Dryckespaket 7 serveringar: Vinpaket 750 kr, alkoholfritt paket 500 kr
Noga utvalda råvaror har huvudrollen i vår meny vilket innebär att vi inte kommer att kunna erbjuda alternativa menyer.
Valfri 2 rätters 395 kr (tillägg för entrecôte +65 kr)
Valfri 3 rätters 495 kr (tillägg för entrecôte +65 kr)
Äppelglace och gochugaru.
Pico de gallomajonnäs, koriander och picklad chili.
Saltbakade betor, vinägrett med hot sauce och honung, färskostkräm,
tagetes och smörstekta kantareller från Västerbotten.
Råskuret nötinnanlår från Strömdahla, grillad grönsaksvinägrett,
parmesan, krispigt bröd och örter.
Med rostat vitlökssmör, mynta, basilika och lime.
Caponata, ricottakräm, grönsakscrudité och basilika.
Grönsaker från Västerhiske, brynt smör
och hollandaise.
Bakad och sotad färsk lök, färskpotatis och grillat pepparsmör.
Tempurafriterade grönsaker, svart vitlöksglace, miso- och yuzumajonnäs.
Fänkål och citron.
Mörk chokladkräm, kaffegelé, chokladjord och rostad vit choklad.
Pommes frites och grönsaker.
Pommes frites och grönsaker.
Halva rätter och halva priset på ordinarie meny.