Lägg in din mailadress så får du lite skön info om framtida konceptmiddagar, vinprovningar och gästspel.
Fyra säsonger – fyra olika 5-rätters avsmakningsmenyer.
Varje säsong är ett nytt kapitel och varje meny en kärleksförklaring till den matkultur vi vårdar och utvecklar. Välkommen att låta dig inspireras, överraskas och förföras av smaker och råvaror som hämtats från skog, hav, jord och ängar.
Tillsammans skapas något alldeles unikt.
Vårt fleråriga projekt med tematiska middagar har lärt oss att köket är en plats för experiment och fördjupning. En plats där vi kan förvandla idéer till verklighet. Nu har vi destillerat den resan till fyra säsonger. Var och en med sin egen identitet, inspirerad av naturen, traditionerna och de människor vi arbetar med. Från våra odlare och fiskare till våra jägare och bönder. Varje samarbete är en del av den berättelse vi nu vill dela med dig.
Det Stora Blå
Vi inleder vår nya matsalsresa med Det Stora Blå – en hyllning till havets rikedomar och den tid på året då skaldjur är som allra bäst. Menyn speglar en respekt för havets kretslopp och den unika smakrikedom som bara vinterhavet kan erbjuda. Rätterna är utformade med precision för att låta råvarorna tala för sig själva – kombinerat med subtila smaker från land och kust.
Utvalda fredagar och lördagar under februari/mars.
Boka
Övervintrat och Nyskördat
I denna säsong möts det robusta och det späda. De knapriga vintersötade rotsakerna som lagrats under jord till de allra första gröna skotten. De späda örterna som vågat sig upp genom den sista snön. Här får du uppleva en lekfull och frisk smakpalett som lyfter fram vårens energi och det förtrollande i det nyvakna livet. Välkommen att njuta av Övervintrat och Nyskördat – en säsong som för tankarna till jordens skafferi och de första, försiktiga tecknen på nytt liv.
Utvalda fredagar och lördagar under april/maj. Bokningen öppnar längre fram.
Odlat och Skördat
Odlat och Skördat är en hyllning till samarbetet med familjen Brandt. Tillsammans har vi skapat en plats för hållbart och ekologiskt jordbruk – bara 2 km uppströms från restaurangen. Denna säsong bygger nästan uteslutande på det vi själva odlar. Från smakrika tomater, spröda sallader, till knubbiga rotfrukter och kryddiga örter. Varje grönsak har odlats och skördats med största omsorg för att ge dig det bästa av vad vår lilla jordlott har att erbjuda. Grönsakerna spelar huvudrollen, men vi kompletterar dem med noga utvalda animaliska inslag som lyfter varje rätt till nya höjder.
Utvalda fredagar och lördagar under i augusti/september. Bokningen öppnar längre fram.
Naturliga köket
Här möter du smaker från det vilda. De norrländska skogarna med det lokalt jagade och fiskade. Vi går ut i skogen och samlar skatter som naturen själv erbjuder för att skapa en meny på råvaror som följer årstidens naturliga rytm. Vi tar dig med på en smakupplevelse som återspeglar den norrländska naturen, där elden, röken och de rustika smakerna spelar en central roll.
Utvalda fredagar och lördagar under oktober/november. Bokningen öppnar längre fram.
Femrätters avsmakningsmeny: 950 kr
Dryckespaket: Vinpaket 750 kr, alkoholfritt paket 500 kr
Noga utvalda råvaror har huvudrollen i våra avsmakningsmenyer och vi kommer inte kunna erbjuda alternativa menyer.
Havssallat och furikake.
Soja, chili och honung.
Färskost och kaffe.
Lamm från Häljegård, berbere, yoghurt och sesam.
Grön curry, kycklingbuljong och basilika.
Bakad, friterad, fläderpicklad och tryfferad
skummig potatis från Stora Tollby.
Grönsakscrudité, fermenterad morot, misomajonnäs,
yuzu, vit soja och koriander.
Äggulekräm, brynt smör och purjolök x5.
Pumpa x3, ostar från Svedjan och chiliolja.
Smörad hummerdashi, forellrom och ångade grönsaker.
Bakad spetskål, kräm på kål och sotade äpplen,
brynt gochugarusmör, rostade mandlar.
Sotade grönsaker, grillad hot sauce majonnäs
och portvinsglace
Cognac och vanilj.
Saffransglass, romdränkta russin, rostad vit choklad,
havtornskaka och stjärnaniskräm.
Blåbärssorbet, sichuancrumble, hasselnötsganache,
lättvispad hasselnötsgrädde och sprängda hasselnötter.
Pommes frites och grönsaker.
Halva rätter och halva priset på ordinarie meny.
Pommes frites och grönsaker.
Mini-Maggan (Margaritha) eller Vesuvio.
Havssallat och furikake.
Soja, chili och honung.
Bakad, friterad, fläderpicklad och tryfferad
skummig potatis från Stora Tollby.
Grön curry, kycklingbuljong och basilika.
Äggulekräm, brynt smör och purjolök x5.
Pumpa x3, ostar från Svedjan och chiliolja.
Smörad hummerdashi, forellrom och ångade grönsaker.
Bakad spetskål, kräm på kål och sotade äpplen,
brynt gochugarusmör, rostade mandlar.
Cognac och vanilj.
Blåbärssorbet, sichuancrumble, hasselnötsganache,
lättvispad hasselnötsgrädde och sprängda hasselnötter.
Pommes frites och grönsaker.
Pommes frites och grönsaker.
Halva rätter och halva priset på ordinarie meny.